EGY KIS TÖRTÉNELEM

Valamikor régen sóderbánya volt, ezért a helybeliek “Gödör” ill. “Bánya” néven is ismerik. Már több évtizede annak, hogy kizárólag sportcélokat szolgál, elsősorban a labdarúgást. Elődeink, akik itt működtek, régi rákoshegyi egyesületek voltak, aztán a mindenkori kezelői ill. tulajdonosi joggal rendelkező cégek klubcsapatai, mint az Irodagéptechnika Vállalat, az Aszfalt Útépítő Vállalat. Egyesületünk használatába 2006. augusztusában került, mind a klubház, mind pedig a pályák eléggé elhanyagolt állapotban.
Az első évben a legfontosabb tennivalókat végeztük el, hogy a nálunk sportoló gyerekek labdarúgó oktatásához szükséges alapvető feltételeket biztosítani tudjuk, és emellett kellemesebb környezetben tudjuk fogadni őket. A 2007-es év őszétől nagyszabású pálya felújítási programba kezdtünk, melynek részeként 1. lépésként salakborítás került az eddigi földes-kavicsos pályára.
2. lépésként elkezdődtek a meglévő füvespálya átalakításához szükséges földmunkák, mely a főpálya megfordítását és mellette egy edzőpálya kialakítását eredményezte. Az így nyert kb. 13000 m2-es területet automata locsolórendszerrel láttuk el, és 2008. szeptember 12-én elkezdődött a füvesítés.

Pálya felújítása és fejlesztése

  • 2008 elején elkészült a földes pálya salakborítása (Képek)
  • 2008 márciusában megkezdődtek a fűvesítés előkészületi munkái.
  • Bomba ötletnek tünt a pálya füvesítése! (Képek)
  • Földmunkák (Képek)
  • Automata locsolórendszer kiépítése (Képek)
  • Talajelőkészítés fűültetéshez (Képek)
  • Fűültetés 2008. szeptember 12-13. (Képek)
  • Íme az eredmény (Képek)
  • Az első fűnyírás (Képek)
  • 2008 október elején átadtuk az új teniszpályát. (Képek)

Pálya szentelése

2009. május 30-án Burger Ferenc plébános felszentelte, és megáldotta az új füves pályánkat.
Az ünnepségen jelen volt többek között Horváthné Vincze Judit a Pál Apostol Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Kóródi Mária az Óbudai Zsigmond Líceum igazgatója, Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó és Buzsáky Ákos 13-szoros válogatott labdarúgó.

Pálya avatása

2009.09.06-án átadtuk az új füves pályákat.

Buzsáky Ákos Maradona felfedezőjével avatott pályát!

Bővültek a magyar utánpótlás, egyben a Grund FC lehetőségei. A Buzsáky Ákos, a Queens Park Rangers válogatott játékosának édesapja által 1986-ban alapított klub vasárnap új pályákat avatott.

Napjainkban 250 igazolt focistája van az egyesületnek és 150 lurkó kergeti a játékszert az óvodai képzés keretein belül. Az elmúlt hét utolsó napján mérföldkőhöz érkezett a Grund FC élete: átadták azt az 14000 négyzetméteres, locsolórendszerrel állátott füves területet, amely UEFA szabvány pályát és 7000 négyzetméteres tréning területet foglal magába.
A ceremónián tiszteletét tette idősebb és ifjabb Buzsáky Ákos, Ríz Levente, a 17. kerület polgármestere, Varga Zoltán, Gianni Paladini, a QPR elnöke, Gianni di Marzio, korábbi Juve-és Napoli edző, Maradona felfedezője és David Rouse, a QPR kapusedzője.

A pályaavatón készült fotókból néhány itt megtekinthető, illetve a sajtóban megjelent cikkek a sajtórovatban olvashatóak.

Nálunk nevelkedtek Ők is

Egyéb dokumentumaink