Kevés edzés, sok pénzért magyar edzőkkel?


Levél az MLSZ főtitkárának:

Tisztelt Főtitkár Úr!

Utánpótlás labdarúgással kapcsolatban kérem szíves állásfoglalását.
A Grund FC 1986-ban az elsők között kezdte el az országban a 6 – 10 éves gyermekek labdarúgó oktatását.
Sok éves tapasztalat alapján, mi a kiválasztást egy viszonylag hosszú folyamatnak tekintjük, melynek eredménye lehet a sportág gyakorlására való javaslattétel.
Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy az FC Barcelona Hungary nevű szerveződés egy alkalmas felméréssel minősít gyerekeket.
Ezek eredménye az esetek többségében pozitív, tehát felvételt nyernek a jelentkezők….
Nyilvánvalóan egyik magyar klub sem versenyezhet a “Barcelona” névhasználójával, de a kérdés felmerül, hogy heti két vagy három edzés (akár gránátvörösben) az üdvözítő megoldás vagy pl. esetünkben a fociosztályos mindennapi játéklehetőség?
Mivel a megadott edzéshelyszínek ( Kánai u., Fehér u) az MLSZ -hez köthetők, ezért is szeretnénk megismerni az Önök álláspontját.
Minden esetre az egyesületek – kicsik, nagyok egyaránt – kiszolgáltatottak, védtelenek!
A kérdés csak az, hogy a gazdag szülők csemetéi vannak (lesznek) becsapva, vagy a többiek esnek el a “nagy” lehetőségtől.

Üdvözlettel: Buzsáky Ákos
egyesületi elnök
Grund 1986 FC

Előzmény, a Honvéd körlevele:
Tisztelt Kollégák!
Vigyázzatok a Nálatok sportoló gyerekekre, mondjátok el nekik és a szüleiknek mit kaptak Tőletek eddig!
További kommentár nélkül küldöm a „Barca” tájékoztató levelét amiben minden benne van….. Ezt kapták a jelentkezők…
Vatai Attila
Régió vezető
Budapest Honvéd FC –
Magyar Futball Akadémia

„Tisztelt Jelentkező!
Örömmel értesítjük, hogy gyermeke felvételt nyert a Barca Academy Hungary képzési rendszerébe. Gratulálunk gyermeke teljesítményéhez, nagy örömmel kezdjük majd meg vele a munkát szeptember 2-tól.
Ezúton szeretnénk tájékoztatni a legfontosabb információkról:
1. Edzéshelyszínek: Minimum két helyszínnel, bázissal indulunk (előfordulhat, hogy lesz több, de ezt csak a végleges létszám tekintetében fogjuk tudni megnézni).
a) Budapest, X. kerület, Fehér út 9.
b) Budapest, XI. kerület, Budapest, Kánai út 2.
2. Edzésidőpontok:
A konkrét edzésidőpontokat csak az átigazolási időszak végén (07.31.) realizált végső létszám alapján állítjuk össze, de 15.30-nál korábban nem kezdődik majd edzés, és 19.00 órás kezdésnél nincs későbbi időpont.
3. Edzések száma korosztályonként (alapelv, idősebb korosztályok edzenek később)
• 2013-15: heti két edzés (60p)
• 2008-2012: heti három edzés (60p)
4. Versenyeztetés: Az FC Barcelona által kifejlesztett belső versenyrendszerben zajlik a versenyeztetés, minden hétvégén megkapják a gyermekek a fejlődéshez szükséges játéklehetőséget. Az egyforma erősségű csapatok biztosítékot jelentenek arra, hogy érvényesül a megfelelő képzési színvonal. Ezen kívül a gyerekek magyar versenyrendszerben is (pl.: Bozsik-torna) is játszanak majd.
Az aláírandó szerződésben a gyermek személyes és futballszakmai adatain kívül az alábbi sarokpontok lesznek feltüntetve:
1. Fizetési adatok és feltételek: A szülői hozzájárulás mértéke havi 30.000 Ft, amiből a szerződés időtartama alatt a következő összegek fizetendők (minden tárgyhó 8. napjáig esedékes (érvényes: 2019. szeptember 01. – felmondásig). A fizetés gyakorisága választható az alábbiak közül: havi/negyedéves/féléves/éves.
A Barça Academy Hungary kötelékében futballozó gyermek után fizetendő szülői hozzájárulás összegének kifizetése minden esetben átutalással történik. Az összeg esetében visszatérítésre lehetőség nincs, mert a szülő/gondviselő jelen szerződés aláírásával elfogadja, hogy gyermeke elfoglal egy helyet a listán, amit egy másik gyerek is betölthetne, aki szintén érdeklődik a Barca Academy Hungary iránt. A szülői hozzájárulás fedezi a Barca Academy Hungary által szervezett, a gyermek életkorának megfelelő edzéseket és versenyeztetést, valamint az Akadémia szakmai stábjának saját döntése alapján megtartott egyéb programokat.
2. Orvosi információk és biztosítás:
• A beiratkozásról szóló szerződést elfogadva és alul aláíró felnőtt kijelenti, hogy teljes mértékben az ő felelőssége, hogy a megadott betegség(ek)et igazolni tudja, tehát megértette és elfogadta, hogy: nincs semmiféle betegsége a gyermeknek, ami orvosilag ne lenne kezelhető, és ami miatt ne tudna sportolni.
• Tudomásul veszi, hogy az MLSZ versenyrendszerében való részvétel feltételeként szabott évenkénti két sportorvosi vizsgálaton gyermeke részt vesz.
• A jelen szerződés aláírásával a szülő és/vagy gondviselő tudomásul veszi a sportolásból származó általános sérülésveszély kockázatát.
• A Barca Academy Hungary vállalja, hogy kiváltja a gyermek versenyengedélyét, mely tartalmaz balesetbiztosítást is. Ezen felül az alul aláíró felnőtt tudomásul veszi, hogy a Barca Academy Hungary speciális balesetbiztosítást köthet gyermekére.
3) Felszerelés: FC Barcelona által megszabott edzés-mérkőzésfelszerelést a Barca Academy Hungary által biztosított kedvezményes áron, egy csomagban megvásárolja (edzéscsomag minimum kettő évig lesz használatban).
4. Akadémia alapelveinek elfogadása:
Az aláírással elfogadom:
• az FCB elveit és értékét, ami az www.fcbacademy.hu oldal stratégia és képzési program menüpontok alatt találhatók.
• a Barca Academy Hungary utasításait és döntéseit és a szervező/edző tájékoztatását, tehát a Barça Academy-t globálisan.
• teljes mértékű alkoholtilalmat és a dohány termékek tilalmát a szezon folyamán.
• a tisztelet és segítségnyújtást, mint értékeket
• tiszteletet és a szabályok betartását, a veszélyek és az agresszivitás elkerülését, az alkoholtilalmat, a dohánytermékek tilalmát, gyúlékony anyagok használatát (tűzijáték) vagy bármiféle veszélyes anyag használatát.
• hogy amennyiben a fentieknek nem megfelelő viselkedést tanúsít a gyermek, azzal a Barca Academy Hungary kötelékéből való elbocsátást kockáztatja.

5. Képmás-és hangfelvétel felhasználása és személyiség jogok:
Szülő hozzájárul, hogy a felvételt nyert kiskorú gyermekéről készült kép-és hangfelvételeket a Barca Academy Hungary korlátlanul felhasználhatja. Egyúttal a Barca Academy Hungary biztosítja az uniós és hazai jogszabályoknak megfelelő adatkezelést.
A szerződés helyszínen történő átolvasása, az információs adatlap kitöltése és az átigazolási ügyintézéssel kapcsolatban 2019. 07.27-07.31. között személyesen be kellene fáradniuk az irodánkba az alábbi időpontokban:

* 2019.07.28 vasárnap 10:00-18:00-ig

* 2019.07.29 hétfő 09:00-20:00-ig

* 2019.07.30 kedd 9:00-20:00-ig

* 2019.07.31 szerda 9:00-22:00-ig

Címünk: Fotex Pláza Irodaház 1126 Budapest, Csörsz utca 47. II. emelet

Kérjük, legyen szíves visszajelezni e-mailben, melyik időpont lenne Önök számára megfelelő.

Amennyiben semmiféleképpen nem tudják megoldani a személyes találkozót, vagy úgy döntöttek, hogy mégsem élnének a felvétel lehetőségével, kérjük, hogy
szintén jelezzenek vissza e-mail formájában!
Üdvözlettel:
Barca Academy Hungary
Office Team

január 22, 2020